Nederland doet afstand van gezichtsmaskers, aangezien Covid-gevallen gemiddeld 44.000 per dag zijn

Nederland doet afstand van gezichtsmaskers, aangezien Covid-gevallen gemiddeld 44.000 per dag zijn

Nederland verlaat vanaf woensdag gezichtsmaskers in het openbaar vervoer, aangezien het aantal geregistreerde gevallen van coronavirus blijft dalen.

Maskers zijn niet langer verplicht in taxi’s of op veerboten, maar blijven wel verplicht op luchthavens en in vliegtuigen, hoewel verschillende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben gezegd dat ze dat wel zullen doen. de maatregel niet langer afdwingen.

Mensen die een indoor evenement van meer dan 500 personen bijwonen, hoeven ook geen negatief coronavirus-testresultaat meer te tonen voor toegang – hoewel de CoronaCheck-app nog steeds een vereiste blijft voor reizen naar het buitenland.

Welke invloed hebben de nieuwste regels op reizen naar het buitenland?

Reizigers vanuit de EU- en Schengenlanden naar Nederland hoeven ook niet meer te bewijzen dat ze zijn ingeënt of negatief getest op coronavirus om Nederland binnen te komen, maar moeten een gezondheidsverklaring invullen. Niet-gevaccineerde mensen van buiten de EU hebben nog steeds te maken met beperkingen.

De aanbevelingen van de regering over quarantaine en zelfisolatie blijven.

Nieuwe gevallen

Het aantal gemelde nieuwe gevallen van coronavirus daalde vorige week met 27%, en het verschil kwam tot uiting in alle leeftijdsgroepen, zei het volksgezondheidsinstituut RIVM in zijn rapport. wekelijkse afronding. Gemiddeld bijna 45.000 positieve gevallen werden in de week tot dinsdagochtend per dag gemeld.

Er was ook een daling van 7% in het aantal patiënten dat met coronavirus in het ziekenhuis werd opgenomen, hoewel het aantal opnames op de intensive care met 15% was gestegen.

In totaal verwerkten regionale gezondheidsraden meer dan 450.000 tests, waarvan ongeveer de helft een positieve zelftest moest bevestigen. Ongeveer 94% van de positieve zelftests blijkt coronavirus te zijn, maar iets meer dan een derde van de mensen die rechtstreeks aan een gezondheidstestcentrum rapporteerden, was positief.

Boosters

Ondertussen is de Telegraaf meldt dat het aantal 70-plussers dat een afspraak maakt voor een tweede booster ‘teleurstellend’ is.

Sinds begin maart kunnen 70-plussers een tweede booster krijgen, maar tot nu toe heeft slechts ongeveer een op de vijf dit gedaan.

Hoewel dit deels te wijten is aan het feit dat mensen drie maanden moeten wachten sinds hun vorige booster- of coronavirusinfectie, heeft slechts 64% van degenen die nu in aanmerking komen daadwerkelijk een vierde vaccinatie gehad, aldus de krant.

‘We hopen dat dit toeneemt’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegen de krant. ‘Het is ontzettend belangrijk, nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn opgeschort en het aantal besmettingen hoog blijft.’

Herfst

Experts waarschuwen in Financieele Dagblad van woensdag dat het coronavirus niet weg is en in het najaar misschien weer oplaait.

‘Er is een idee dat Covid nu als een lichte verkoudheid is, maar dat is niet het geval’, zegt viroloog en overheidsadviseur Marion Koopmans.

‘Op dit moment is de situatie beheersbaar, maar dat is te danken aan de hoge vaccinatiegraad bij mensen die het meeste risico lopen ernstig ziek te worden.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment