Nederland begint rood te kleuren nu het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt

Nederland begint rood te kleuren nu het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt

Kaart: Coronavirus-dashboard

Elf van de Onderzoeksraadregio’s Nederland zijn nu geclassificeerd als ‘zeer ernstig’ centra voor coronavirus, en alle op één na van de resterende 14 worden nu gemarkeerd als ‘ernstig’, na de toename van coronavirusgevallen van de afgelopen dagen.

Amsterdam-Amstelland is een van de zwaarst getroffen gebieden, met 646 besmettingen per 100.000 mensen, blijkt uit de laatste cijfers op het dashboard van het coronavirus. Ook Groningen is inmiddels een ‘donkerrode’ regio, net als Utrecht, Rotterdam-Rijnmond, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek en Hollands Midden.

Donderdag publiceert het EU-centrum voor ziektebestrijding ECDC zijn nieuwe coronaviruskaart van Europa en Nederland, nu een mix van oranje en groen, kan eindigen met vier rode provincies.

Dat betekent dat andere landen dan hun burgers kunnen aanraden niet op bezoek te komen en dat ze extra voorwaarden kunnen stellen aan mensen uit Nederland die hen willen bezoeken, wat waarschijnlijk gevolgen heeft voor de vakantieplannen van mensen.

Ondertussen verplichten sommige ziekenhuizen en zorginstellingen bezoekers opnieuw om binnen mondmaskers te dragen.

Maskers werden voor het eerst verplicht in winkels en andere binnenruimtes in december vorig jaar, en de vereiste werd op 26 juni opgeheven, behalve in het openbaar vervoer, zolang de sociale afstand kon worden gerespecteerd. Maar in de praktijk zijn de meeste mensen ermee gestopt.

Ook de OLVG-ziekenhuisgroep in Amsterdam, de Groningse zorgorganisaties ZINN en Zonnehuisgroep Noord hebben ze teruggebracht, evenals het Radboudumc in Nijmegen en het Amstellandziekenhuis in Amstelveen.

Winkeliers zeggen echter dat ze niet van plan zijn maskers opnieuw in te voeren, tenzij de overheid dit verplicht.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment