Nederland, Australië brengen Rusland naar VN-luchtvaartorganisatie over MH17

Nederland, Australië brengen Rusland naar VN-luchtvaartorganisatie over MH17

Nederland en Australië hebben juridische stappen ondernomen tegen Rusland bij de internationale burgerluchtvaartautoriteit ICAO over het neerhalen van vlucht MH17.

De ICAO is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van veilig internationaal luchtvervoer.

Alle 298 mensen aan boord kwamen om toen een in Rusland gemaakte Buk-raket het vliegtuig raakte terwijl het in 2014 over Oost-Oekraïne vloog.

Nederland en Australië houden Rusland beide verantwoordelijk voor de aanslag. De juridische actie staat los van de huidige situatie in Oekraïne.

‘De regering zal er alles aan blijven doen om Rusland verantwoordelijk te houden voor het neerhalen van vlucht MH17 en het internationaal recht te handhaven’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. zei in een verklaring.

‘De dood van 298 burgers, waaronder 196 Nederlanders, kan en mag niet zonder gevolgen blijven. De huidige gebeurtenissen in Oekraïne onderstrepen het cruciale belang hiervan.’

Minister van Infrastructuur Mark Harbers zei dat Nederland internationale erkenning wil voor de rol van Rusland in de tragedie.

‘Daar hebben de nabestaanden recht op’, zei hij. ‘Bovendien doet het kabinet er alles aan om de vliegveiligheid te verbeteren en te voorkomen dat een ramp als MH17 opnieuw gebeurt.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment