Nachtclubs zijn van plan hun deuren weer te openen, in strijd met de sluitingsregel

Nachtclubs zijn van plan hun deuren weer te openen, in strijd met de sluitingsregel

Nachtclubs in heel Nederland zijn van plan om op 12 februari hun deuren weer te openen uit protest tegen de aanhoudende sluiting vanwege de pandemie van het coronavirus.

Clubs en cafés moeten momenteel om 22.00 uur sluiten en zijn het grootste deel van de twee jaar sinds het coronavirus Nederland trof, gesloten.

Nu een groep die zichzelf noemtDe nacht staat op (de nacht komt op) is van plan om vanaf aanstaande zaterdag open te gaan. Tot nu toe hebben zich minstens 24 clubs in Amsterdam aangemeld om deel te nemen, naast clubs in Rotterdam, Enschede, Utrecht, Haarlem en Groningen.

‘Onze frustratie bereikte een kookpunt op de laatste persconferentie waarin we niet eens werden genoemd’, zegt Pieter de Kroon van de Amsterdamse Chicago Social Club tegen NPO-radio. ‘Dus clubeigenaren kwamen bij elkaar om te kijken wat we kunnen doen.’

De clubeigenaren stellen dat de impact van het niet hebben van een nachtleven wordt onderschat en dat jongeren in plaats daarvan massaal naar illegale en onveilige feesten stromen.

Alle clubs die zeggen dat ze van plan zijn in het weekend te openen, hebben coronaviruspassen nodig en hebben goede ventilatiesystemen, zeggen ze.

Maandag gaat de sector in gesprek met ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken. ‘Het belangrijkste dat we willen overbrengen, is dat onze doelgroep, jongeren, er mentaal genoeg van heeft’, zegt De Kroon.

Vorige maand veranderden musea en galerijen zichzelf in geïmproviseerde kapsalons en sportscholen om het gebrek aan consistentie in het coronavirusbeleid van de overheid te benadrukken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment