Mysterie omringt massale spreeuwdood op de A2

Mysterie omringt massale spreeuwdood op de A2

Mysterie rond de dood van honderden spreeuwen die donderdag op de A2 bij Vinkeveen zijn gevallen.

De vogels waren verspreid over drie lijnen van de snelweg, waardoor automobilisten meer dan een uur vertraging hadden bij het opruimen van de lichamen.

De afdeling Wegen van het ministerie van Transport had regeringsdeskundigen gevraagd de vogels te onderzoeken. om te kijken of ze een oorzaak konden vinden. De NVWA zei echter geen onderzoek te zullen doen omdat er geen aanwijzingen zijn dat de spreeuwen vogelgriep hadden, aldus de lokale omroep RTV Utrecht.

Een woordvoerder van de vogelbeschermingsorganisatie Vogelbescherming vertelde het AD dat de vogels mogelijk opgeschrikt zijn door een slechtvalk en gedesoriënteerd raken en in verschillende richtingen wegvliegen.

‘Misschien zijn ze in paniek de weg op gegaan’, zegt een woordvoerder. ‘Maar daar moet nog naar gekeken worden.’

Tot nu toe heeft niemand gemeld dat de vogels uitwijken voor een roofdier of uit de lucht vallen.

Dergelijke massale sterfgevallen zijn zeldzaam, maar gebeuren wel en eerder dit jaar, bewakingscamerabeelden vastgelegd een zwerm geelkopzwarte vogels stortte neer op de grond in Mexico.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment