Museumplein uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied na demoverbod

Museumplein uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied na demoverbod

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft het Museumplein uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied voor zondag 2 januari, volgend op het besluit om een demonstratie verbieden door actievoerders tegen het coronavirus.

Burgemeester en politie zijn tot de beslissing gekomen omdat er aanwijzingen zijn dat mensen gewapend met wapens van plan zijn om ondanks het demonstratieverbod samen te komen op het plein, aldus het Parool.

Op sociale media zijn oproepen gedaan om mensen op het Museumplein te verzamelen in weerwil van het verbod en het extreemrechtse Forum voor Democratie zei dat ze toch van plan waren om een ​​betoging te houden.

De noodverordening geldt van 11.00 uur tot 23.00 uur en houdt in dat iedereen die in het gebied wordt aangetroffen, kan worden tegengehouden en gefouilleerd.

De oproerpolitie was van plan om zondag te staken, maar heeft hun plannen nu herzien om rekening te houden met het verhoogde risico op problemen, hebben politiebonden bevestigd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment