Musea vragen om meer overheidssteun omdat bezoekersaantallen laag blijven

Musea vragen om meer overheidssteun omdat bezoekersaantallen laag blijven

De Nederlandse museumvereniging heeft de overheid opgeroepen om meer financiële steun vanwege de aanhoudende impact van de coronapandemie.

Door het gebrek aan toeristen en andere beperkingen is het huidige bezoekersaantal niet voldoende om het onderhoud van musea en hun collecties te betalen, laat staan ​​om speciale tentoonstellingen te houden om het publiek aan te trekken, zegt de vereniging.

‘Overheidsinvesteringen in de komende jaren zijn hard nodig’, aldus de vereniging.

In juni hebben gebruikers van de Museumkaart met korting zo’n 411.000 museumbezoeken afgelegd, maar dit is nog steeds een derde minder dan in dezelfde periode in 2019.

Ook kopen minder mensen een losse kaart en ook het aantal buitenlandse bezoekers, goed voor ongeveer een derde van de 33 miljoen museumbezoeken per jaar, is flink gedaald, aldus de vereniging.

De meeste musea hebben ervoor gekozen om het bezoekersaantal te verminderen in plaats van te werken met het test voor toegangssysteem, waardoor meer mensen kunnen bezoeken zonder sociale afstand.

De vereniging zei voordat ‘test voor toegang’ mogelijk werd gemaakt dat er weinig draagvlak was voor het systeem bij zowel musea als bezoekers.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment