Moordenaar Nicky Verstappen in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar cel

Moordenaar Nicky Verstappen in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar cel

Rechters in Den Bosch hebben Jos Brech veroordeeld tot 16 jaar cel voor de ontvoering, doodslag en seksueel misbruik van Nicky Verstappen, de 11-jarige jongen die in 1998 uit een tent op een camping werd gehaald.

De rechtbank zei ook rekening te hebben gehouden met het feit dat de ouders meer dan 20 jaar hebben gewacht om erachter te komen wat er met hun kind was gebeurd bij het opleggen van de langere straf. Daarnaast speelde ook het feit dat Jos Brech nooit berouw heeft getoond over het overlijden een rol. Brech heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

In november 2020, een lagere rechtbank veroordeelde Brech tot 12,5 jaar in de gevangenis voor het misbruiken en ontvoeren van de jongen, wat resulteerde in zijn dood, maar vond hem niet schuldig aan doodslag.

Het openbaar ministerie had 20 jaar cel geëist.

Nicky verdween op 10 augustus 1998 uit een zomerkamp in Brunssummerheide, Limburg en zijn lichaam werd de volgende dag meer dan een kilometer verderop gevonden.

De zaak was 20 jaar onopgelost totdat een massale DNA-profileringsoefening in 2018 Brech via familieleden aan de misdaad verbond. Aanklagers zeggen dat 27 sporen van DNA op Nicky’s lichaam en kleding overeenkomen met het profiel van de verdachte.

De ontwikkeling leidde tot een zoektocht in heel Europa naar Brech, die in april 2018 door zijn familie als vermist was opgegeven. Hij werd opgespoord naar een afgelegen gebied buiten Barcelona, ​​waar hij in het wild leefde. gearresteerd en uitgeleverd aanklachten tegemoet te zien.

Brech werd ook schuldig bevonden aan het bezit van kinderporno.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment