Mondkapjes in het openbaar vervoer moeten blijven, zegt minister van Volksgezondheid

Mondkapjes in het openbaar vervoer moeten blijven, zegt minister van Volksgezondheid

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft gezegd dat mondkapjes in het openbaar vervoer niet mogen worden geschrapt omdat het gevaar voor kwetsbare mensen te groot zou zijn.

Het Outbreak Management Team (OMT) is geïnstrueerd om te onderzoeken of het raadzaam is om gezichtsmaskers in het openbaar vervoer af te schaffen, maar heeft zijn bevindingen nog niet gerapporteerd aan de overheid, omroeporganisatie ons gemeld.

Maar De Jonge zei vrijdag dat veel mensen zich kwetsbaar zullen voelen in treinen, trams en bussen zonder de maskers.

‘De Nederlandse Spoorwegen zijn een van de partijen die daar rekening mee zouden moeten houden’, citeerde de omroep de minister.

Vorige week zei de Nederlandse spoorwegdirecteur Marjan Rintel dat het verplicht is om een ​​mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, ‘moeilijk uit te leggen’ wordt als mensen in de trein maar niet in een winkelcentrum wordt verteld een mondkapje te dragen.

Als mensen weer met het openbaar vervoer gaan werken, zitten ze ‘als haringen in een vat’, aldus De Jonge. Mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem zullen niet blij zijn als ze naast iemand zitten die ‘aërosols in hun nek ademt’, voegde hij eraan toe.

De Jonge zei dat de oplossing niet alleen is dat kwetsbare mensen zelf een mondkapje dragen. ‘Het is beter dat anderen die jou kunnen besmetten er ook een dragen.’

Minister van Volksgezondheid en interim-premier Mark Rutte maakt aanstaande dinsdag op een persconferentie bekend of de coronamaatregelen, waaronder het dragen van een mondkapje, worden versoepeld.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment