Mogelijk komen er meer coronavirusbeperkingen voor Kerstmis, zegt De Jonge

Mogelijk komen er meer coronavirusbeperkingen voor Kerstmis, zegt De Jonge

Als de ergste angsten over de Omicron-variant uitkomen, kunnen mogelijk al volgende week strengere coronavirusbeperkingen nodig zijn, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Het Outbreak Management Team van de regering komt vrijdag bijeen om het laatste bewijs uit het Verenigd Koninkrijk te bestuderen, waar Omicron bijna de dominante soort is.

Donderdag werden in het VK meer dan 88.000 positieve tests gemeld, een record voor een periode van 24 uur, en elke twee dagen verdubbelt het aantal besmettingen. Ook het aantal ziekenhuisopnames is gestegen.

In Nederland is het aantal positieve testen de afgelopen week met 25% afgenomen, maar donderdag werden er 16.439 gevallen gemeld, wat tot een maand geleden een record zou zijn geweest.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis is de afgelopen twee dagen met bijna 200 gedaald tot 2.568, maar 650 mensen worden behandeld op de intensive care, het hoogste aantal sinds half mei.

Maandag heeft de regering de huidige beperkingen, waarbij alles behalve supermarkten en andere essentiële winkels om 17.00 uur moet sluiten, verlengd tot 14 januari. Ook de basisscholen moeten begin volgende week sluiten.

‘Er is nog veel dat we niet weten over de Omicron-variant’ De Jonge zei: tijdens een parlementair debat op woensdag, maar de maatregelen kunnen opnieuw worden beoordeeld als het OMT concludeert dat het VK-scenario waarschijnlijk wordt herhaald in Nederland.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment