Mogelijk komen er meer coronaregels, ondanks stijging nieuwe besmettingen: AD

Mogelijk komen er meer coronaregels, ondanks stijging nieuwe besmettingen: AD

De gezondheidsadviseurs van de overheid van het Outbreak Management Team zullen eind deze week bijeenkomen om te praten over de opheffing van de laatste coronabeperkingen die in Nederland van kracht zijn.

Het aantal nieuwe gevallen van coronavirus bereikte in het weekend het hoogste punt in drie weken, na de carnavalsvieringen en de halfjaarlijkse feestdagen in februari en het aantal nieuwe infecties bereikte bijna 67.000 in de 24 uur tot zondagochtend. Hiermee kwam het weekgemiddelde op 53.500.

De versoepeling van de regels in februariCarnaval en wintersportvakanties liggen achter de stijging, maar de situatie in ziekenhuizen is stabiel: momenteel worden 1.368 mensen behandeld op een algemene of IC-afdeling.

Eén bron in Den Haag vertelde de AD dat als er deze week geen echte verandering in de cijfers komt, een verdere versoepeling van de regels – zoals de aanbeveling om 50% thuis te werken – een reële optie is.

Gezichtsmaskers kunnen echter nog steeds een vereiste blijven in het openbaar vervoer om ouderen en mensen die kwetsbaar zijn voor infecties te beschermen, vertelde de bron aan de krant.

De enige andere hoofdmaatregel die nog van kracht is, is de verplichte negatieve test voor toegang tot een indoor evenement met 500 bezoekers of meer.

Geen persconferentie

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zal aanstaande dinsdagavond geen persconferentie geven, maar zal waarschijnlijk in de middag een korte verklaring afleggen, aldus het AD.

Kuipers zei eerder dat de focus van de kabinetsaanpak van het coronavirus nu een van ‘samenleving open houden’.

Er wordt ook gewerkt aan nieuwe wetgeving die de huidige tijdelijke wet zal vervangen die de regering het recht geeft om ‘draconische’ wetten zoals avondklokken in te voeren, aldus het AD.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment