Misdaadjournalist Peter R de Vries staat bekend om zijn spraakmakende zaken

Misdaadjournalist Peter R de Vries staat bekend om zijn spraakmakende zaken

De garage waar De Vries werd doodgeschoten.

Er wordt steeds meer gespeculeerd dat het neerschieten van de Nederlandse misdaadjournalist en televisiepresentator Peter R de Vries mogelijk verband houdt met zijn rol als vertrouweling van een van de belangrijkste getuigen in een massaal ganglandproces.

De Vries is echter geen onbekende in bedreiging en heeft de bedreigingen altijd met een flinke dosis stoïcisme opgepakt. Hij is ook niet bang geweest om de kant van het slachtoffer te kiezen, vooral bij onopgeloste moorden.

Hier is een lijst van enkele van de spraakmakende zaken waarbij hij betrokken is geweest.

Marengo-proef
De Vries ondersteunt momenteel kroongetuige Nabil B in het proces tegen ganglandleider Ridouan Taghi en 16 anderen die in september worden hervat. Van De Vries is bekend dat hij is bedreigd door iemand binnen zijn operatie, hoewel Taghi naar verluidt aan de journalist schreef dat hij elke betrokkenheid ontkende.

In de Marengo-zaak worden de verdachten beschuldigd van zes moorden, vier pogingen tot moord en het plannen van nog meer.

Nabil B’s broer Redouan B werd in april 2018 doodgeschoten op zijn kantoor in Amsterdam door een huurmoordenaar die zich voordeed als sollicitant. Toen werd in 2019 ook advocaat Derk Wiersum, die optrad voor Nabil B, in Amstelveen doodgeschoten. Dat proces begint volgende week.

Willem Holleeder
De Vries begon zijn carrière bij de Telegraaf en volgde de ontvoeringszaak Freddy Heineken voor de krant en publiceerde er later een boek over.

Jaren later was De Vries een belangrijke getuige bij een ander proces waarin ontvoerder Willem Holleeder werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij vijf moorden en veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. Hij fungeerde met name als intermediair tussen de zussen van Holleeder en het OM.

Natalee Holloway
De Vries speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de veroordeling van Joran van der Sloot voor de moord op Natalee Holloway nadat hij verborgen camera’s had gebruikt om Joran vast te leggen terwijl hij zijn rol in de dood van het meisje aan een vriend bekent. Die bekentenis in 2008 bracht de Arubaanse autoriteiten ertoe het onderzoek naar de dood in 2005 te heropenen. Het programma won De Vries een Emmy.

Nicky Verstappen
In 2019 leidde de interventie van De Vries tot een doorbraak in de moord op Nicky Verstappen, 20 jaar nadat hij uit de tent werd gehaald waarin hij sliep en werd vermoord. Die doorbraak leidde tot de arrestatie van Jos B en zijn uiteindelijke 12 jaar gevangenisstraf voor de ontvoering en moord op de jongen.

Berthie Verstappen, die werd gesteund door De Vries tijdens haar campagne om erachter te komen wie haar 11-jarige zoon Nicky had vermoord, zei dat het nieuws van de schietpartij ‘verschrikkelijk’ is. ‘Hij heeft altijd voor ons en voor Nicky gevochten en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht’, zei ze.

Tanja Groen
Tanja Groen verdween op 31 augustus 1993 op weg naar huis van een feestje in studentenvereniging Circumflex in Maastricht. Ze verliet het feest rond middernacht om naar huis te fietsen naar haar logement in Gronsveld, maar werd nooit meer gezien.

De Vries ondersteunt de familie bij hun inspanningen om de zaak heropend te krijgen en heeft onlangs een hotline gelanceerd om zowel geld in te zamelen als tips te zoeken om haar verdwijning op te lossen.

Putten moorden
Een van de grootste zaken waarbij De Vries betrokken was, was de moord op een 23-jarige Christel Ambrosius die in 1994 dood werd gevonden in het huis van haar grootmoeder.

Twee lokale mannen zaten 10 jaar in de gevangenis voor de moord, maar De Vries raakte erbij betrokken toen ze bleven protesteren tegen hun onschuld. In 2002 werden ze niet schuldig bevonden en kregen ze 900.000 euro schadevergoeding.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment