Ministers komen overeen om thuiswerken terug te brengen na kritiek parlementsleden

Ministers komen overeen om thuiswerken terug te brengen na kritiek parlementsleden

Het debat vond plaats in de Ridderkamer. Foto: Bart Maat ANP

Mensen worden opnieuw aangespoord om thuis te werken, en goede ventilatie zal worden opgenomen in de basisregels voor het coronavirus, na het stormachtige parlementaire debat van woensdag over de toename van positieve Covid-gevallen.

Thuiswerken was al meer dan een jaar een belangrijk onderdeel van de overheidspolitie om de verspreiding van het virus te stoppen, maar werd twee weken geleden vervangen door een vereiste van 50% thuiswerken.

Dit is de tweede keer dat de regering een besluit terugdraait sinds het besluit om de meeste regels op 26 juni te laten gaan. Sindsdien is het aantal nieuwe gevallen binnen een week met 500% gestegen en het ‘test for entry’-systeem voor clubs en festivals is al opgeschort.

Premier Mark Rutte zei tijdens het debat dat de besmettingscijfers er niet op wezen dat weer thuiswerken nodig was, omdat er zoveel besmettingen plaatsvonden in cafés, bars en op festivals.

Om tegemoet te komen aan de wensen van Kamerleden zei Rutte echter dat thuiswerken weer leidend zou zijn.

Ventilatie

Het belang van goede ventilatie wordt ook toegevoegd aan de drie basisregels van social distancing, handen wassen en testen. Verschillende politieke partijen hadden opgeroepen om ventilatie aan de lijst toe te voegen, met name in scholen en in de horeca.

‘We zullen eraan werken en van daaruit verder gaan’, zei Rutte tegen Kamerleden, eraan toevoegend dat het belangrijk is dat professionals worden betrokken om ervoor te zorgen dat ventilatiesystemen het virus niet verder verspreiden.

Kamerleden waren zeer kritisch over het besluit van het kabinet om de meeste maatregelen terug te draaien ennegeer aanbevelingen gemaakt door zijn eigen gezondheidsexperts. Maar sommigen wezen er wel op dat het parlement zelf had gestemd om de versoepeling van de regels goed te keuren.

De ministers kwamen ook overeen om nog eens 135 miljoen euro opzij te zetten om organisatoren van evenementen te helpen wier festivals zijn afgelast vanwege het besluit om het programma voor deelname aan de test op te schorten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment