Ministers komen overeen om coronaviruspasplan voor amateursporten in de buitenlucht op te heffen

Ministers komen overeen om coronaviruspasplan voor amateursporten in de buitenlucht op te heffen

Het kabinet heeft ingestemd met het laten vallen van plannen om controles op coronaviruspasjes op amateursport-buitenlocaties te eisen, als reactie op druk van Kamerleden.

Sportorganisaties hadden ook de maatregel veroordeeld, die dinsdagavond werd aangekondigd en zaterdag van kracht zou worden, omdat ze zowel onwerkbaar was als mensen zou ontmoedigen om te sporten.

De u-bocht houdt in dat supporters en spelers ouder dan 18 jaar geen geldige QR-code hoeven te tonen op het veld of tijdens het kijken naar een wedstrijd, maar wel om de kleedkamers en het clubhuis te bereiken.

‘We zijn bereid tegemoet te komen aan de wensen van het parlementslid’, zei premier Mark Rutte tijdens het debat. ‘Maar we doen minder dan het OMT heeft aanbevolen… Meer kan ik er niet over zeggen.’

Daarnaast heeft een meerderheid van de parlementsleden hun formele steun gegeven aan het instellen van een parlementair onderzoek naar de manier waarop de regering de coronacrisis aanpakt. Wanneer dat van start gaat, is nog niet duidelijk.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment