Ministers komen bijeen om de situatie rondom het coronavirus te bespreken, nieuwe maatregelen te nemen

Ministers komen bijeen om de situatie rondom het coronavirus te bespreken, nieuwe maatregelen te nemen

De ministers komen vrijdag bijeen in de officiële residentie van de premier in Catshuis om nieuwe maatregelen te bespreken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het Outbreak Management Team van de regering heeft donderdag zijn aanbevelingen uitgebracht en het lijkt nu onwaarschijnlijk dat mensen die niet zijn gevaccineerd, zullen worden uitgekozen voor specifieke nieuwe regels, zeggen insiders.

Desalniettemin is enige aanscherping van de huidige regels waarschijnlijk, aangezien het aantal ziekenhuisopnames dagelijks toeneemt. Meer dan 900 mensen worden momenteel in het ziekenhuis behandeld, terwijl ook het dagelijkse aantal besmettingen met het coronavirus gestaag toeneemt.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge weigerde eerder deze week te speculeren over wat de ministers zullen invoeren, maar zei wel dat hij speciale maatregelen voor niet-gevaccineerden niet uitsluit.

De epidemie, zei hij, wordt steeds meer een epidemie onder degenen die niet zijn gestoken. Ze besmetten elkaar, zei hij, en lopen het grootste risico om in het ziekenhuis te belanden.

Komend weekend staan ​​er meer bijeenkomsten gepland in het Catshuis, onder meer met zowel burgemeesters als commissarissen van de regionale veiligheidsraad.

Rutte en De Jonge houden dinsdagavond een persconferentie om bekend te maken welke maatregelen worden genomen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment