Ministers kijken vroeg naar verhoging reiskostenvergoeding, maar doen geen beloftes

Ministers kijken vroeg naar verhoging reiskostenvergoeding, maar doen geen beloftes

Het kabinet is bereid om te kijken naar een verhoging van de heffingskorting woon-werkverkeer vanaf volgend jaar en een verlaging van de brandstofbelasting vanaf begin dit jaar om de koopkracht te vergroten, heeft minister Marnix van Rij van Belastingdienst vertelde parlementsleden.

Een meerderheid van de Kamerleden had de regering opgeroepen meer te doen om mensen te compenseren voor hoge energieprijzen, waaronder een verhoging van de belastingvrije kilometervergoeding van 19 cent om naar het werk te gaan.

De reiskostenvergoeding gaat in 2024 omhoog. Maar nu willen de vier coalitiepartijen, de PvdA en de rechtse oppositie dit naar voren halen vanwege de forse stijging van de brandstofprijzen.

Terwijl hij instemde om de opties te bekijken, ‘ga ik me er niet toe verbinden’, zei Van Rij tijdens het debat, erop wijzend dat een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt bij werkgevers die het extra bedrag zullen moeten betalen.

Kamerleden willen ook dat de regering onderzoekt naar het geven van meer mensen tot € 800 om hen te compenseren voor de stijgende energierekening. De uitkeringen worden momenteel gedaan aan zo’n 800.000 huishoudens met een bruto-inkomen tot € 2.200 voor een stel en € 1.400 per maand voor een alleenstaande.

Een verhoging van de inkomensgrens zit er echter niet in, aldus de ministers.

‘We kunnen met deze maatregelen niet alle pijn voor iedereen wegnemen’, zei minister van Sociale Zaken Karien van Gennip tijdens het debat. De maatregelen die zijn gekozen, zijn volgens haar het maximale dat op korte termijn kan worden gedaan.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment