Ministers gaan hard op tegen gokadvertenties na golf van televisie

Ministers gaan hard op tegen gokadvertenties na golf van televisie

Minister voor Rechtsbescherming Frank Weerwind is nieuwe regels opstellen om reclame van gokbedrijven te dekken, na de golf van televisie- en radioadvertenties nu online gokken is gelegaliseerd.

Uiteindelijk, zei de minister, wil hij ‘willekeurige’ reclame voor kansspelen helemaal verbieden.

Kamerleden hadden opgeroepen tot een verbod, gezien de dominantie van gokadvertenties sinds de eerste licenties voor online kansspelen in 2021 werden uitgereikt. Weerwind zei in een briefing aan het parlement dat hij zich vooral zorgen maakt over de groeiende interesse van jongeren voor kansspelen, een groep die hij zei dat hij bescherming nodig heeft.

Reclame zou veel meer gericht moeten zijn op mensen die al met kansspelen bezig zijn, in plaats van op het vinden van nieuwe spelers, aldus de minister.

De minister zei te streven naar een conceptwijziging van de huidige wetgeving voor de zomer, die dan in consultatie zal worden gebracht.

Daarvoor is hij van plan een verbod in te voeren op het gebruik van ‘rolmodellen’ in gokadvertenties. Met name parlementsleden zijn boos over het gebruik van voormalige voetballers, modellen en andere beroemdheden in de advertenties.

De industrie heeft er al mee ingestemd om televisiereclame te beperken tot na 22.00 uur, vergeleken met 21.00 uur nu, en vanaf 1 april of ‘zo snel mogelijk’ daarna zal er geen reclame meer zijn op radio, gedrukte media en op billboards, aldus de minister. .

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment