Ministers bespreken belastingverlaging op brandstof en energie

Ministers bespreken belastingverlaging op brandstof en energie

De ministers zullen morgen discussiëren over het verlagen van de belastingen op brandstof en de belasting op de toegevoegde waarde op energie in een poging om de koopkracht te versterken na de stijgende inflatie, hebben bronnen verteld omroep NOS.

Ze zullen ook bespreken hoe de eenmalige betaling aan gezinnen met lage inkomens kan worden verhoogd, misschien tot wel € 800, aldus de bronnen.

In totaal kost het pakket, dat indien overeengekomen op 1 juli ingaat, de schatkist 2,3 miljard euro en heeft een looptijd van minimaal zes maanden.

Nationaal statistiekbureau CBS zei donderdag dat de inflatie relk 6,2% in februari, en de macro-economische denktank van de regering heeft gezegd dat de koopkracht in 2022 met gemiddeld ten minste 2,7% zal dalen, mede dankzij de stijgende energieprijzen.

Ongeveer de helft van de benzineprijs in Nederland wordt geheven, evenals 40% van de dieselprijs.

Volgens de ADhoudt het plan in dat de belasting over de toegevoegde waarde op brandstof wordt verlaagd van 21% naar 9%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment