Ministers bespreken afschaffing laatste coronaregels, OMT steunt maskers op openbaar vervoer

Ministers bespreken afschaffing laatste coronaregels, OMT steunt maskers op openbaar vervoer

Gezondheidsadviseurs van de overheid hebben aanbevolen om gezichtsmaskers te houden in het openbaar vervoer omdat ze een toegevoegde waarde hebben bij het beschermen van mensen in kwetsbare gezondheid tegen het coronavirus, maar hebben gezegd dat het aan de ministers is om te beslissen of ze moeten blijven.

Maskers ‘beschermen de kwetsbaren en laten ze verantwoord gebruik maken van het openbaar vervoer’, zegt het OMT in zijn laatste advies aan de regering. Voor veel mensen is het openbaar vervoer geen vrije keuze, maar de enige optie, aldus het Outbreak Management Team.

De ministers beslissen dinsdag of ze de resterende coronaregels afschaffen.

Volgens de NOS wil het kabinet wel het advies om een ​​deel van de week thuis te werken intrekken, maar het OMT vindt dat dit toch gestimuleerd moet worden.

Het OMT beveelt ook aan om quarantainevereisten te handhaven.

De experts merken op dat het aantal besmettingen met het coronavirus is gestegen sinds de laatste beperkingen werden opgeheven, en dat de impact werd versterkt door de carnavalsvieringen.

Ziekenhuis

‘We verwachten dat het aantal ziekenhuisopnames de komende week zal stijgen en dat betekent weer een periode van enkele weken waarin de zorg extra onder druk komt te staan’, staat in het advies.

De afgelopen week waren er gemiddeld 63.221 nieuwe besmettingen per dag corona-dashboard van de overheid. Momenteel worden zo’n 1.769 mensen in het ziekenhuis behandeld.

Wel laat het OMT de negatieve testvereiste voor het bijwonen van grote evenementen binnenshuis en de verplichte test voor mensen die van buiten de EU naar Nederland komen, vallen.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zal naar verwachting na afloop van de kabinetsvergadering een korte update geven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment