Ministerie van Volksgezondheid onderzoekt CoronaCheck code op naam van Adolf Hitler

Ministerie van Volksgezondheid onderzoekt CoronaCheck code op naam van Adolf Hitler

Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt hoe cybercriminelen op naam van Adolf Hitler een geldige CoronaCheck-app-code hebben weten te creëren.

RTL Nieuws meldde dat de nepcode een groen ‘negatief’ resultaat opleverde bij het scannen met de ‘test voor toegang’-app, ondanks het gebruik van de naam van de overleden dictator en zijn geboortedatum op 1 januari 1900.

RTL zei dat het contact had opgenomen met de fraudeur, die zei dat hij imitatie Franse en Poolse QR-codes verkocht voor € 300. De apps zijn geldig in Nederland volgens de wederzijdse regeling van de Europese Unie.

Ambtenaren van het ministerie zouden zich zorgen maken dat hackers mogelijk de ‘privésleutels’ hebben verkregen die worden gebruikt door de makers van digitale toegangscodes, wat zou kunnen betekenen dat alle QR-codes die door het getroffen land zijn uitgegeven, ongeldig moeten worden gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat het ‘test voor toegang’-systeem, dat wordt gebruikt om te bewijzen dat mensen zijn gevaccineerd of negatief zijn getest voordat ze binnenlocaties betreden, is gecompromitteerd. Vorige maand is een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden en zijn meerdere medewerkers van de GGD-kantoren geschorst op verdenking van het vervalsen van vaccinatiecodes.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment