Ministerie van Justitie wil permanent recht om terroristen Nederlandse nationaliteit te ontnemen

Ministerie van Justitie wil permanent recht om terroristen Nederlandse nationaliteit te ontnemen

Het kabinet wil tijdelijke regels maken die ministers het recht geven om de Nederlandse nationaliteit te ontnemen aan personen die verdacht worden van terrorismemisdrijven. bekritiseerd door zowel parlementsleden als regelgevers.

Daarnaast willen ministers voorkomen dat toezichthouder CTIVD toezicht houdt op de intrekking van het Nederlanderschap, omdat het aan het parlement is om te beslissen of de regels correct worden toegepast. omroep NOS meldde.

Het ministerie van Justitie kreeg in 2017 het recht om de Nederlandse nationaliteit voor vijf jaar in te trekken. Nu willen ministers de wetgeving permanent maken, ook al heeft de Raad van State gezegd dat er geen zwaarwegende argumenten zijn om dit noodzakelijk te maken.

Tot nu toe hebben 17 mensen hun recht op een Nederlands paspoort verloren vanwege hun betrokkenheid bij terrorisme. Van geen van hen is bekend dat ze hebben geprobeerd vanuit Syrië en Irak naar Nederland terug te keren, wat volgens het kabinet het succes van de regeling onderstreept.

De Raad van State, het hoogste juridische adviesorgaan van de regering, zegt dat het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit het probleem alleen maar verschuift naar andere ‘vaak fragiele’ landen. Bovendien betekent het dat mensen niet voor de rechter verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun misdaden, aldus de Raad van State.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment