Minister wil capaciteit windpark op zee verdubbelen: AD

Minister wil capaciteit windpark op zee verdubbelen: AD

Klimaatminister Rob Jetten wil miljarden euro investeren in windparken op zee om huidige capaciteit te verdubbelen AD meldde op vrijdagciteren kabinetsbronnen in Den Haag.

De krant zei dat er 750 tot 800 300 meter hoge windturbines zullen worden geplaatst in nieuwe windparken in de Noordzee, waardoor de hoeveelheid opgewekte elektriciteit met 10 gigawatt zal toenemen.

Het plan, dat is bedoeld om Nederland te helpen de doelstellingen voor schone energie voor 2030 te halen, zal worden besproken tijdens de kabinetsvergadering van vrijdag, aldus de krant.

De nieuwe windparken gaan vooral de industrie in het Botlek- en Noordzeekanaalgebied van energie voorzien, zodat ze minder afhankelijk kunnen worden van gas.

Voor de Zuid- en Noord-Hollandse kust en boven de Waddeneilanden zijn al locaties uitgewerkt, aldus de krant.

Een groot deel van de financiering komt uit het klimaatfonds van € 35 miljard dat door de nieuwe regering is opgezet voor groene energieprojecten.

De overheid pikt het karwei op om de energie aan land te krijgen, terwijl particuliere investeerders en energiebedrijven de windparken zelf gaan ontwikkelen, meldt de NOS.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment