Minister verdedigt besluit om clubs open te stellen voor pas gevaccineerde

Minister verdedigt besluit om clubs open te stellen voor pas gevaccineerde

Het besluit om mensen toe te staan ​​uitgaan zodra ze een enkele vaccindosis hebben gehad, werd daarna genomen de gezondheidsrisico’s afwegen tegen de praktische zaken, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge tegen verslaggevers voorafgaand aan de kabinetsvergadering van vrijdag.

De Jonge reageerde op kritiek op het besluit om mensen toe te staan ​​zich in overvolle clubs te laten inpakken zonder social distancing voordat het vaccin goed in werking is getreden. Zowel virologen als parlementsleden bestempelden de verhuizing als onverantwoord.

Van ten minste één club die afgelopen weekend open was, is bekend dat deze zich in het centrum van een coronaviruscluster bevindt en het ‘test voor toegang’-systeem was getroffen door computerstoringen, wat leidde tot berichten dat sommige clubs mensen toestonden om aan de deur te testen en dat mensen QR-codes doorgaven.

Desalniettemin was het niet alleen een verstandige zet om direct toegang te krijgen tot evenementen, maar ook voor veel mensen een reden om zich snel te laten vaccineren, aldus De Jonge. En om het coronavirus op afstand te houden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen worden gevaccineerd, zei hij.

Het Outbreak Management Team van de regering ondersteunt dit standpunt ook, aldus de minister. De nationale gezondheidsraad zegt echter dat twee weken uitstel nodig is om de beste bescherming te genieten.

Daarnaast is thij AD wijst eropIn de bijsluiter die bij het Janssen-vaccin wordt geleverd, staat duidelijk dat het pas na twee weken bescherming biedt.

woede

Het beleid, viroloog Bert Niesters vertelde de AD, is ‘totale onzin. ‘Als je verstand hebt van vaccinaties, dan weet je dat je na een dag niet meer beschermd bent… Ik ben hier echt boos over.’

Ondertussen maken clubs, festivalorganisatoren en concertzalen zich op voor een tweede weekend feest dit weekend en hebben bijna 270.000 mensen een afspraak gemaakt om zich te laten testen zodat ze op vrijdag, zaterdag of zondag naar buiten kunnen.

Zo komen in Breda naar verwachting 10.000 mensen naar het festival van de Ploegendienst en ontstaan ​​er vrijdag lange rijen bij testcentra.

Stichting Open Nederland, die verantwoordelijk is voor de test voor toegang tot het systeem, zei dat haar IT-systemen zijn getest op stabiliteit en dat testcentra langer open zullen blijven om een ​​herhaling van de problemen en vertragingen van afgelopen weekend te voorkomen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment