Minister moet schadevergoeding betalen voor verbod elektrische ‘Stint’-wagens

Minister moet schadevergoeding betalen voor verbod elektrische ‘Stint’-wagens

Kinderdagverblijven die gemotoriseerde wagens ‘Stint’ gebruikten om kinderen te vervoeren, hebben recht op compensatie voor het verbod van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. de voertuigen van de weg.

De Raad van State ook bevolen het ministerie om de fabrikant van de lichte voertuigen te vergoeden, die werden verboden na een crash in september 2018 waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Een onderzoek door het forensisch instituut NFI kon niet achterhalen waarom de remmen van de Stint bij een overweg faalden, waardoor deze in botsing kwam met een tegemoetkomende trein. De bedrading vertoonde geen tekenen van schade en de bediening van de motor werkte normaal.

De rechtbank bekrachtigde een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland waarin stond dat het ministerie de voertuigen in 2011 niet had mogen gebruiken voor gebruik op de weg omdat ze niet aan de vereiste technische normen voldeden.

De minister was daarom aansprakelijk voor de schade die zij had veroorzaakt door haar besluit om de elektrische wagons, die veel werden gebruikt voor het vervoer van kinderen op uitstapjes, uit de handel te nemen na het ongeval in Oss.

Elk van de 170 kinderdagverblijven die de Stints-stands hebben gebruikt, ontvangt € 100.000,-, Emmeline Bijlsma van brancheorganisatie Kinderopvang vertelde News Hour. De fabrikant heeft ook recht op schadevergoeding maar is feitelijk failliet.

De uitspraak geldt alleen voor de lichtere Stints met een 800 watt elektromotor. Zwaardere stints werden nooit goedgekeurd voor gebruik op wegen, maar de rechtbank riep het ministerie op om compensatie te bespreken omdat gebruikers niet op de hoogte waren van het onderscheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment