Minister heft verbod op internationale adopties onder strikte voorwaarden op

Minister heft verbod op internationale adopties onder strikte voorwaarden op

Internationale adopties zullen in Nederland weer worden toegestaan, maar zullen worden afgehandeld door een nieuwe overheidsinstantie, hebben overheidsbronnen bevestigd aan de ADVERTENTIE.

Het besluit, dat maandag wordt bekendgemaakt, volgt op de opschorting van alle internationale adopties in de nasleep van een zeer kritisch rapport vorig jaar door oud-topambtenaar Tjibbe Joustra.

Joustra werd gevraagd om te kijken naar Nederlandse adoptieprocedures voor de periode van 30 jaar tot 1997 naar aanleiding van zorgen over de illegale adoptie van baby’s uit Brazilië in de jaren zeventig en tachtig.

In het rapport zei hij dat het gebrek aan toezicht en actie tegen misbruik permanent en systemisch is en dat alle adopties voorlopig moeten worden stopgezet, zo niet permanent.

Juridische bescherming Franc Weerwind zei echter dat internationale adopties kunnen doorgaan als particuliere instanties opereren onder auspiciën van een door de overheid gecontroleerde stichting.

Er komen strengere voorwaarden voor internationale adopties en alleen kinderen die in hun land van herkomst niet kunnen worden opgevangen, komen voor adoptie in aanmerking.

Het aantal adopties uit het buitenland daalt door de jaren heen, van 700 in 2010 naar 145 in 2019.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment