Minder mensen opgenomen in ziekenhuis met coronavirus, week op week daling van 40%

Minder mensen opgenomen in ziekenhuis met coronavirus, week op week daling van 40%

Aantal mensen dat met coronavirus in ziekenhuis wordt opgenomen blijft dalen, GGD Dat zei het RIVM dinsdag in de laatste wekelijkse update.

In de week tot dinsdagochtend zijn 315 mensen met het virus in het ziekenhuis opgenomen, een daling van 40% ten opzichte van de week ervoor. Vorige week werden 30 mensen met Covid op een intensive care-afdeling geplaatst, tegen 50 in de week ervoor.

De nieuwe cijfers illustreren ook hoe veel minder mensen zich laten testen bij een regionaal gezondheidscentrum sinds het advies om dit te doen is geschrapt. In de week van 21 maart hadden ruim 330.000 mensen een gezondheidstest, maar een maand later was dat gedaald tot slechts 25.000.

Ook het percentage positieve testen bij een GGD-centrum is gedaald, van 62,4% naar 55%.

Ambtenaren volgen nu de verspreiding van het virus met behulp van afvalwateranalyse. Dat toont aan dat hoewel er in sommige gebieden een toename van infecties is, er op de meeste plaatsen geen verandering of een afname van infecties is.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment