Minder mensen gebruiken de CoronaMelder-app om te waarschuwen voor besmettingen

Minder mensen gebruiken de CoronaMelder-app om te waarschuwen voor besmettingen

Het aantal mensen dat de CoronaMelder-app gebruikt, die waarschuwt als ze in nauw contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft, is sinds begin dit jaar gedaald, website Nu.nl meldde op dinsdag.

Het aantal gebruikers is sinds het opheffen van de avondklok in mei gedaald van 2,9 miljoen naar 2,4 miljoen, aldus Nu.nl.

Tijdens de lockdown liet ongeveer 12% van de mensen bij wie het coronavirus werd vastgesteld, anderen via de app op de hoogte stellen, maar dat is nu gedaald tot 6,5%.

Toch leidt de app er nog steeds toe dat mensen zonder symptomen ontdekken dat ze wel het coronavirus hebben, aldus Nu.nl.

‘Het is belangrijk om je te laten testen als je de melding krijgt dat je dicht bij een besmet persoon bent geweest’, zegt de Utrechtse epidemioloog Carl Moons op de website. ‘Zelfs als je bent ingeënt, kun je het virus nog bij je dragen en doorgeven.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment