Minder gezinnen leven onder de armoedegrens, ondanks coronavirus

Minder gezinnen leven onder de armoedegrens, ondanks coronavirus

Sociale huurwoning aan de s-Gravenzandelaan in de Schilderswijk, Den Haag.

Het percentage huishoudens in Nederland dat onder het lage inkomensniveau leeft, is vorig jaar gedaald naar 6,8%, vergeleken met 7,5% in 2019, meldt de NOS woensdag op basis van cijfers van het CBS.

Het percentage arme gezinnen daalt sinds 2014 gestaag.

Met name het door de overheid opgestelde steunpakket voor door de coronacrisis getroffen mensen en bedrijven heeft ertoe bijgedragen dat het risico om in armoede te leven nog verder is afgenomen, aldus het CBS.

De daling deed zich voor over de hele linie, inclusief werkende huishoudens en gezinnen met jonge kinderen. Ook leefden minder gezinnen minimaal vier jaar onder de armoedegrens.

In totaal maken 221.000 kinderen tot 18 jaar deel uit van een gezin met een inkomen onder de armoedegrens, gemiddeld twee per schoolklas en het laagste aantal in 25 jaar, aldus het CBS.

Inkomen

Zo’n 513.000 huishoudens leefden van een zeer laag inkomen – geschat op € 1.100 voor een alleenstaande in 2020 en € 2.110 voor een gezin met kinderen.

Alleenstaande ouders, alleenstaanden die de pensioengerechtigde leeftijd naderen, gezinnen met etnische achtergronden en mensen met lage vaardigheden lopen het grootste risico om in armoede te leven, aldus het bureau.

Met een inflatie van 5,2% vorige maand, is een vergelijkbare daling van het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft dit jaar wellicht onwaarschijnlijk.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment