Minder doden bij verkeersongevallen, maar meer doden dan auto’s

Minder doden bij verkeersongevallen, maar meer doden dan auto’s

In totaal zijn vorig jaar 582 mensen omgekomen bij verkeersongevallen, het laagste niveau sinds 2015, toen 621 mensen op de weg omkwamen, zei het nationale statistiekbureau CBS woensdag. De helft van de slachtoffers was ouder dan 60 jaar.

De daling kan te wijten zijn aan verminderde verkeersdrukte vanwege de coronavirusregels en overheidscampagnes, met name tegen alcohol en autorijden, aldus het CBS.

Van de doden waren 207 fietsers, waaronder 80 e-bike-gebruikers. Ongeveer 175 zaten in een auto – hetzij als bestuurder of passagier, 43 waren voetgangers en 32 gebruikten een scootmobiel.

In vergelijking met 2000 is het aantal doden bij verkeersongevallen gehalveerd, ondanks de bevolkingsgroei.

Maar hoewel het aantal autogebruikers dat omkomt bij verkeersongevallen sinds de eeuwwisseling met tweederde is gedaald, is er weinig veranderd in het aantal fietsers dat omkomt op de weg, aldus het CBS.

Veiligheidsonderzoeksgroep VeiligheidNL zei dinsdag dat meer fietsers in Nederland ernstig gewond bij verkeersongevallenen 55-plussers vormen een derde van de slachtoffers.

In totaal is het aantal ernstig gewonde verkeersslachtoffers de afgelopen 10 jaar met 18% gestegen en tweederde van de 110.000 mensen die vorig jaar in het ziekenhuis werden behandeld, waren fietsers, aldus VeiligheidNL.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment