Minder dan 1.000 Covid-patiënten op een gewone ziekenhuisafdeling

Minder dan 1.000 Covid-patiënten op een gewone ziekenhuisafdeling

Het aantal nieuwe gevallen van coronavirus in Nederland bereikte vrijdag een record van 35.521, maar het cijfer werd donderdag vertekend door computerstoringen, waardoor niet alle positieve tests werden geregistreerd.

Desondanks brengt het vrijdagtotaal het gemiddelde aantal zaken per dag over de afgelopen week op 31.206, een stijging van 45% ten opzichte van de week ervoor.

Het nieuwe record in besmettingen komt op het moment dat de regering zich voorbereidt om aan te kondigen welke maatregelen ze vanaf dit weekend zal versoepelen.

De regering heeft in de week voor Kerstmis de semi-lockdown opgelegd om de boostercampagne op gang te brengen en het risico op een toename van ziekenhuisopnames te voorkomen.

Nu accepteren ministers echter dat de Omicron-variant van coronavirus mensen niet zo ziek maakt als eerdere versies, ook al is het besmettelijker, wat de weg vrijmaakt voor een versoepeling van de regels.

ziekenhuizen

Het aantal ziekenhuispatiënten blijft dalen. In totaal werden 108 mensen ‘s nachts opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal op 1.289 brengt, een daling van 74 op donderdag.

Van hen worden er 335 behandeld op een IC-afdeling, tegen 361 op donderdag. Slechts één IC-patiënt ligt nog in een Duits ziekenhuis.

Het aantal Covid-patiënten op een gewone afdeling is nu voor het eerst sinds november vorig jaar onder de 1.000 gedoken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment