Minder bordelen in Nederland als gemeentestrategie bijt

Minder bordelen in Nederland als gemeentestrategie bijt

Het aantal officiële bordelen en erotische massagebedrijven in Nederland is sinds de legalisering van prostitutie in 2000 met 80% gedaald, blijkt uit onderzoek van televisieprogramma Pointer.

Pointer zegt dat toen prostitutie werd gelegaliseerd, er 1.350 seksbedrijven in bedrijf waren, maar dit is nu gedaald tot 250. De daling komt vooral doordat lokale autoriteiten minder snel vergunningen verlenen en bestemmingsplannen seksgerelateerde bedrijven uitsluiten, aldus bordeelhouders. omroep.

Gemeenten zijn sinds de legalisering van prostitutie verantwoordelijk voor de vergunningsprocedures en zijn steeds terughoudender geworden met het verstrekken van vergunningen. Verleende vergunningen worden vaak voor een beperkt aantal jaren gegeven.

Tegelijkertijd is het aantal gemeenten dat raamprostitutie toestaat gedaald van 12 naar 10.

Ook het coronavirus heeft impact, omdat sekswerkers vaak geen aanspraak kunnen maken op financiële steun, ook al is hun bedrijf gesloten.

Velen – volgens Pointer minstens 4.000 – begonnen klanten thuis te zien, wat technisch gezien illegaal is. Het werkelijke aantal zal echter waarschijnlijk veel hoger zijn omdat veel sekswerkers onder de radar opereren, zei Pointer.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment