Mensen zijn minder bereid een Covid-test te halen, maar 39% wil meer regels

Mensen zijn minder bereid een Covid-test te halen, maar 39% wil meer regels

Minder mensen laten zich testen op het coronavirus als ze symptomen hebben en minder mensen zeggen daartoe bereid te zijn, blijkt uit het laatste onderzoek naar de houding ten opzichte van het coronavirus door het RIVM.

Slechts 40% van de ondervraagden zei dat ze een test zouden ondergaan in een regionaal gezondheidscentrum als ze de symptomen van het coronavirus zouden hebben. Maar 32% zou een zelftest doen, ook al kunnen de resultaten hiervan onbetrouwbaar zijn.

Ongeveer 16% van de mensen die een PCR-test van de regionale gezondheidsraad ondergaan, is positief voor coronavirus.

Uit het onderzoek, dat 38.000 mensen omvat, bleek ook dat 39% vindt dat de overheid niet genoeg doet om het virus te bestrijden, vergeleken met 26% een maand geleden.

Het ontdekte ook dat de sociale afstand drastisch is verminderd – hoewel de overheid mensen nog steeds aanbeveelt om 1,5 meter afstand van elkaar te houden – en dat slechts 45% drukke plaatsen vermijdt, vergeleken met 53% een maand geleden.

Het koudere weer heeft ook gevolgen voor de hoeveelheid mensen die hun huis ventileren. Slechts 39% laat nog frisse lucht toe, vergeleken met 73% vorige maand.

Nieuwe regels om de toename van coronavirusgevallen te verminderen, worden zaterdag van kracht en aanstaande vrijdag zullen de ministers beslissen of er strengere regels moeten worden ingevoerd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment