Mensen met matige resultaten werden in meer gemeentegebieden uit huis geduwd

Mensen met matige resultaten werden in meer gemeentegebieden uit huis geduwd

Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten heeft helemaal geen huisvesting voor mensen met een middeninkomen, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers.

Zo’n 200.000 huishoudens in Nederland hebben een te hoog inkomen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning met een huur tot €752, maar verdienen niet genoeg om te kopen en er is een groot tekort aan woningen buiten de huurgecontroleerde sector, aldus Colliers. .

Het probleem doet zich voor in 188 van de 352 gemeenten in Nederland, aldus het bureau. Zes jaar geleden was het tekort aan betaalbare woningen een probleem voor slechts 13 gemeenten.

‘In 2015 kon je voor zo’n 155.000 euro een huis kopen als je aan de inkomensrand zat voor een sociale huurwoning’, zegt onderzoeker Frank Verwoerd. ‘Nu zou dat onroerend goed € 270.000 waard zijn, maar als je aan de rand van het inkomen zit, mag je niet meer dan € 185,00 uitgeven.’

Landelijk statistiekbureau CBS zei vorige week dat de gemiddelde prijs van een woning in Nederland € 419.000 is. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag het inkomen van een alleenstaande niet hoger zijn dan € 40.000 per jaar, of € 44.000 voor een stel.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment