Mensen die om medische redenen niet zijn ingeënt roepen pas ‘discriminatie’ op

Mensen die om medische redenen niet zijn ingeënt roepen pas ‘discriminatie’ op

Er zijn zorgen geuit over mensen die zich niet kunnen laten vaccineren maar zich buitengesloten voelen van delen van de samenleving waar een coronapas nodig is.

Alberto Bertipaglia, een postdoctorale student aan de Technische Universiteit Delft, die met een hartontsteking in het ziekenhuis werd opgenomen na zijn eerste dosis van het Pfizer-vaccin, vertelde DutchNews.nl dat artsen hem een ​​nieuwe injectie hebben verboden.

Maar deze situatie betekent dat hij geen a . kan genereren QR code of officiële pas om met vrienden koffie te gaan drinken of naar de sportschool te gaan, zonder voor elke gelegenheid een antigeentest te doen – zoals iemand die ervoor heeft gekozen zich niet te laten vaccineren.

Hij vertelde aan DutchNews.nl dat hij dit een ‘buitengewone situatie van discriminatie’ vindt, waardoor het voor hem aanzienlijk moeilijker wordt om de voor zijn hartaandoening aanbevolen regelmatige lichaamsbeweging te nemen.

Gezondheid

‘Zeven maanden na mijn reactie moet ik nog steeds op mijn gezondheid letten’, legde hij uit. ‘Desalniettemin ben ik verplicht om elke dag 20 minuten naar een Covid-testcentrum te gaan, een test te doen en weer aan het werk te gaan als ik een dagelijks leven wil hebben. Naar de sportschool gaan is geen plezier, maar het wordt aanbevolen voor mijn gezondheidstoestand. Bovendien moet ik door het doen van deze test dicht bij niet-gevaccineerde mensen zijn.’

Hij zei dat hij door zijn plaatselijke volksgezondheidsinstituut was geadviseerd dat hij elke keer dat een QR-code voor een activiteit nodig is, de toegang zou moeten testen, en zei ‘ze vertelden me dat ze veel telefoontjes ontvangen van mensen in mijn situatie’.

Andere kwetsbare mensen die niet volledig kunnen worden gevaccineerd – waarvan er alleen al in Nederland vele duizenden zijn – hebben de NRC dat ze een ‘collectief trauma’ ervaren.

Sommigen zeiden dat ze vanwege hun kwetsbaarheid twee jaar lang heel weinig contact hadden gehad met de buitenwereld en keken eerder met angst dan met opluchting naar de persconferentie waar de beperkingen werden versoepeld.

Oplossing?

Onder de getroffenen zijn mensen met ernstige astma en bronchitis, chemotherapie en ook ‘low-responders’ of ‘no-responders’ wiens lichaam niet genoeg antilichamen aanmaakt om hen te beschermen, zelfs na vaccinatie.

Bertipaglia, een Italiaan, zei dat hij in zijn thuisland een doktersbrief zou kunnen krijgen om hem in staat te stellen te werken, socializen en naar de sportschool te gaan, in plaats van een QR-code – en voor hem zou dit een praktische oplossing. Ondertussen kunnen in het VK bijvoorbeeld mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd gewoon een aanvraag indienen voor een speciale NHS COVID-pas.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers heeft vorige week reageerde op Kamervragen van afgelopen oktober over de kwetsbaren, die zeiden dat ze voor elk uitje konden ‘testen op toegang’, maar dat de regering nog steeds ‘werkt aan een oplossing voor mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd’.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid verwees DutchNews.nl naar deze antwoorden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment