Meeste Nederlandse regionale economieën gaan goed om met coronavirus

Meeste Nederlandse regionale economieën gaan goed om met coronavirus

De regionale economieën van Nederland hebben het coronavirus tot nu toe relatief ongeschonden doorstaan, hoewel Haarlemmermeer, waaronder de luchthaven Schiphol, en grote delen van Groningen, zijn gedaald.

De economie groeide in het derde kwartaal van dit jaar in het grootste deel van het land ten opzichte van twee jaar geleden, maar daalde in Haarlemmermeer met 9%. Nationaal statistiekbureau CBS zegt dat dit te wijten is aan de neergang in de luchtvaart en het domino-effect op aanverwante industrieën.

In Groningen lag het besluit om de productie van aardgas af te bouwen achter de krimp van 2%.

Landelijk groeide de Nederlandse economie in het derde kwartaal van het jaar met 2,3% ten opzichte van 2019. Gebieden met veel industrie, zoals de IJmond, waar de Tata Steelworks is gevestigd, groeiden het meest, aldus het CBS.

In Amsterdam was de economie in het tweede kwartaal met 8% gedaald, maar herstelde zich in het derde en is nu effectief terug op het niveau van vóór het coronavirus.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment