Meeste Nederlanders bezorgd over opwarming van de aarde, weinigen hebben vertrouwen in COP26: enquête

Meeste Nederlanders bezorgd over opwarming van de aarde, weinigen hebben vertrouwen in COP26: enquête

Zo’n 69% van de Nederlanders maakt zich zorgen over de gevolgen van de opwarming van de aarde, terwijl slechts 11% denkt dat de COP26-klimaattop concrete resultaten zal opleveren, een Ipsos-enquête in opdracht van de NOS heeft laten zien.

Het onderzoek werd gehouden om samen te vallen met de start van de conferentie in Glasgow op zondag en die zal moeten komen met manieren om te voorkomen dat de mondiale temperatuur met niet meer dan 1,5C boven het pre-industriële niveau stijgt.

Zeven op de tien respondenten zeiden dat internationale conferenties over het bereiken van klimaatdoelen een goede zaak waren, maar slechts 11% gelooft dat er substantiële actie zal worden ondernomen.

Die angst werd weerspiegeld door milieuorganisaties die zeiden dat een gezamenlijke verklaring van de leiders van de G20 na de top van vorige week in Rome, waarin geen belofte was opgenomen om tegen 2050 netto nul CO2-uitstoot te bereiken, ‘ambitie en visie ontbeerde’.

‘Als de G20 een generale repetitie was voor Cop26, dan hebben de wereldleiders hun zinnen verwisseld’, zei Greenpeace-directeur Jennifer Morgan tegen de krant. Voogd.

Meer dan de helft (58%) van de respondenten zei te geloven dat het nog niet te laat is om het tij van de opwarming van de aarde te keren, terwijl ongeveer 15% zei dat de wereld het point of no return gepasseerd was.

Vier op de 10 (43%) vindt dat de overheid te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan, vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar. Tegelijkertijd wil meer dan de helft niet betalen voor klimaatverbetering door belastingen op producten zoals vlees te verhogen. Een belasting op vliegen bleek echter relatief populair: zo’n 45% van de respondenten steunde het idee.

Slechts een kwart van de respondenten denkt dat de volgende regering meer zal doen om de klimaatdoelen te halen.

Nederlanders zijn verdeeld over het verminderen van de veestapel om de stikstofuitstoot te beperken. Ongeveer 35% zei tegen een dergelijke maatregel te zijn, die wordt ondersteund door: coalitiepartner D66 maar niet door huidig ​​waarnemend landbouwminister Carola Schouten (CDA). Iets minder respondenten, 32%, steunen het voorstel.

Gedwongen uitkopen van boeren zijn onaanvaardbaar voor meer dan de helft van de respondenten, waardoor zowel linkse als rechtse kiezers worden verenigd.

De klimaatconferentie in Glasgow duurt tot 12 november.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment