Meerdere gewonden, 20 gearresteerd in ‘orgie van geweld’ in Rotterdam

Meerdere gewonden, 20 gearresteerd in ‘orgie van geweld’ in Rotterdam

In Rotterdam zijn zeker zeven mensen gewond geraakt en meer dan twintig gearresteerd in wat burgemeester Achmed Aboutaleb een ‘orgie van geweld’ noemde.

Verscheidene van de gewonden werden neergeschoten door de politie, die blijkbaar direct op mensen schoten nadat waarschuwingsschoten de menigte niet uit elkaar hadden gehaald, hoewel de omstandigheden van de schietpartij nog niet duidelijk zijn.

Onder de gewonden zijn relschoppers, een journalist die werd aangevallen door de menigte en politieagenten, vertelde Aboutaleb op een persconferentie op het stadhuis.

Meer arrestaties zijn waarschijnlijk, zei de burgemeester.

De problemen begonnen rond 20.00 uur toen een groep van zo’n 100 mensen zich op de Coolsingel in het stadscentrum verzamelde om spontaan te protesteren tegen de beperkingen van het coronavirus. Cafés en bars moeten hun deuren om 20.00 uur sluiten.

Maar binnen een uur was de menigte in omvang gegroeid en was de situatie akelig geworden. Bendes begonnen met vuurwerk te gooien en verschillende politieauto’s in brand te steken.

Er werd oproerpolitie ingezet om de orde te herstellen, en sommigen werden uit andere delen van het land gehaald, zei Aboutaleb. Een deel van het stadscentrum was enige tijd afgesloten en de treindiensten van en naar het centraal station van de stad werden verstoord.

Veel van degenen in de menigte waren erop uit om problemen te veroorzaken, zei Aboutaleb. ‘Ze daagden de politie uit, wierpen barricades op, staken brommers in brand… en daarom voelde de politie zich meermaals genoodzaakt zich te verdedigen’, zei de burgemeester.

Het duurde tot ongeveer middernacht voordat de orde hersteld was.

De politie van de stad zei in a uitspraak dat ze videobeelden van de rellen bestuderen en dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment