Meer werkgevers betalen kosten voor thuiswerken

Meer werkgevers betalen kosten voor thuiswerken

Steeds meer werkgevers geven hun personeel onkosten voor thuiswerken, volgens een enquête onder 450 bedrijven door werkgeversadviesgroep AWVN.

Meer dan de helft van de respondenten van het onderzoek zei dat ze nu thuiswerkbetalingen deden, variërend van € 26 tot € 43 per maand, vergeleken met slechts 20% zes maanden geleden. Gezinsbestedingsinstituut Nibud berekende eerder dat thuiswerken zo’n € 2 per dag kost.

Desalniettemin, terwijl werkgevers positief zijn over thuiswerken, zegt nog steeds tweederde dat de fiscale implicaties goed moeten worden uitgewerkt en roept de AWVN de overheid op om snel in actie te komen.

De regering heeft al aangegeven dat uitgaven voor thuiswerken op dezelfde manier worden behandeld als reiskosten, en niet onderworpen zijn aan inkomstenbelasting, de Financiële krant zei.

Naast het betalen van onkosten voor werknemers om thuis te werken, heeft 70% van de werkgevers in het onderzoek al wijzigingen aangebracht in hun reiskostensysteem, of is dit van plan. Drie op de vier betalen ook voor een bureau of stoel.

Met name werkgevers merken dat mensen die thuiswerken productiever zijn, meer betrokken zijn bij het werk en hun werk beter kunnen combineren met hun privéleven, zegt AWVN-woordvoerster Anne Megens. omroep NOS.

‘Ook staan ​​ze minder in de file en geven werkgevers minder uit aan reiskosten’, zegt Megens.

Een bijkomend voordeel is dat mensen bereid zijn langer naar het werk te reizen als ze dat niet zo vaak hoeven te doen. Hierdoor kunnen sectoren met een personeelstekort verder zoeken naar nieuwe medewerkers.

Wet

Werkgevers zijn er echter niet happig op dat het recht om thuis te werken verankerd is in de wet, zoals vakbonden en sommige politieke partijen willen.

‘Thuiswerken is iets tussen jou en je werkgever, want het moet passen bij het soort werk dat je doet’, zegt Megens.

D66 en GroenLinks werken al aan wetgeving die thuiswerken een recht zou maken.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment