Meer tieners verdacht van moord en poging tot moord dit jaar

Meer tieners verdacht van moord en poging tot moord dit jaar

Het aantal moorden en poging tot moord waarbij minderjarigen worden verdacht van een rol is 2,5 keer zo groot als vorig jaar AD meldde woensdag, daarbij verwijzend naar cijfers van het openbaar ministerie.

Medio november waren jongeren verdacht in 64 moord- en poging tot moordzaken, vergeleken met 25 in dezelfde periode in 2020. Ook het aantal verdachten van 18 tot 21 jaar steeg van 51 naar 76, aldus het Openbaar Ministerie.

De krant vermeldde niet hoeveel jongeren uiteindelijk werden veroordeeld voor moord of poging tot moord of hoeveel er nog vastzaten.

Desalniettemin zei afdelingshoofd Gerrit van der Burg tegen de krant dat hij zich grote zorgen maakt over de toename van zware criminaliteit waarbij jongeren betrokken zijn. ‘De zorgwekkende trend die vorig jaar inzette, zet door. De kruimeldief van vandaag kan de ganglandmoordenaar van morgen zijn’, zei hij.

In het bijzonder dragen meer jongeren messen en geweren, zei hij. ‘En tieners die messen dragen, gebruiken ze vaker.’ Cijfers eerder dit jaar toonde een sterke stijging van het aantal minderjarigen betrokken bij mescriminaliteit.

Veel van de jongeren die als verdachten terechtkomen, hebben een moeilijke achtergrond en zijn al betrokken bij spijbelen en staan ​​in de boeken van maatschappelijk werkers, zegt Van der Burg tegen de krant.

Het dragen van wapens zoals knipmessen en vlindermessen is illegaal, maar het dragen van een gewoon mes tot 28 cm is wettelijk toegestaan. Het ministerie van Justitie werkt aan een wet om de verkoop van messen aan tieners te verbieden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment