Meer supermarkten stappen in supersnelle bezorgmarkt

Meer supermarkten stappen in supersnelle bezorgmarkt

Meer supermarkten gaan directe concurrentie aan met snelle boodschappenbezorgdiensten zoals Gorillas en Flink, door allianties aan te gaan met voedselbezorgbedrijven.

Albert Heijn zei deze week dat het volgende week begint met het testen van snelle bezorgdiensten in twee Amsterdamse winkels, na ondertekening van overeenkomsten met Deliveroo en Thuisbezorgd. De drie bedrijven hadden al een deal om AH To Go-producten te leveren.

Spar werkt ook samen met de fietskoeriers van Thuisbezorgd met voorraden uit 15 eigen winkels. Als de dienst aanslaat, wordt het experiment uitgebreid, zei Spar donderdag.

Jumbo begon de trend eerder dit jaar toen het zich aanmeldde om samen te werken met snelle boodschappendienst Gorillas, maar de deal is anders dan de AH-overeenkomst, in die zin dat de producten uit Gorillas’ eigen dark stores zullen komen.

Ook Jumbo belooft levertijden van 10 tot 20 minuten, tegen 30 minuten voor AH.

Online boodschappen doen wordt steeds populairder met Albert Heijn, Jumbo, Picnic en HelloFresh nu op de lijst van grootste online retailers.

Donkere winkels

Maar supersnelle bezorgbedrijven lopen tegen problemen aan bij de manier waarop ze hun bedrijf organiseren, met name de locatie van hun minidistributiecentra of dark stores.

De NRC meldde in februari dat Den Haag, Groningen, Arnhem en Amstelveen Amsterdam en Rotterdam volgen bij het voorbereiden van maatregelen om supersnelle bezorgdiensten als Getir en Gorilla’s te reguleren.

Toch is het aantal mensen dat gebruikmaakt van de snelle boodschappenbezorgdienst in de tweede helft van 2021 meer dan verdrievoudigd, zo blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Kantar.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment