Meer steden hebben plannen om supersnelle bezorgdiensten te reguleren

Meer steden hebben plannen om supersnelle bezorgdiensten te reguleren

Den Haag, Groningen, Arnhem en Amstelveen zijn Amsterdam volgen en Rotterdam bij het voorbereiden van maatregelen om supersnelle bezorgdiensten zoals Getir en Gorillas, de NRC gemeld op dinsdag.

In het bijzonder willen de steden ervoor zorgen dat de nieuwe diensten de reeds drukke wegen en fietspaden niet onder druk zetten, of trottoirs blokkeren waar hun bezorgcentra zich bevinden, aldus de krant.

De maatregelen die worden bekeken, zijn onder meer een verbod op zogenaamde dark stores in sommige delen van de stad, zoals Amsterdam en Rotterdam al hebben gedaan.

Almere, Enschede, Delft en Leiden hebben nog niet besloten over het verhogen van de controles.

‘De toegevoegde waarde die ze creëren voor een leefbare en uitnodigende binnenstad is beperkt, als die al bestaat’, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Het snelle en het onechte: supersnelle boodschappenbezorgoorlog treft NL

De bedrijven zijn momenteel actief in 29 Nederlandse steden en de NRC benaderde ze allemaal, behalve Amsterdam en Rotterdam, over hun plannen.

Het aantal mensen dat gebruikmaakt van snelle boodschappen, zoals Gorillas en Flink, is in de tweede helft van 2021 meer dan verdrievoudigd, blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Kantar.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment