Meer staatloze vluchtelingen kunnen Nederlander worden nadat minister regels versoepelt

Meer staatloze vluchtelingen kunnen Nederlander worden nadat minister regels versoepelt

Junior minister van Justitie Ankie Broekers-Knol heeft overeengekomen om af te zien enkele voorwaarden waaraan staatloze vluchtelingen zouden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het Nederlanderschap.

Kamerleden stemden in februari om een ​​specifieke groep vluchtelingen, die geen geboorteakte of paspoort uit hun land van herkomst hebben, een Nederlands paspoort te geven zodat ze niet staatloos blijven.

Maar Broekers-Knol weigerde destijds de motie uit te voeren, omdat er meer onderzoek nodig was. Ze heeft nu afgesproken dat de circa 8.000 mensen die nog door de uitspraak worden getroffen toch de Nederlandse nationaliteit kunnen aanvragen.

Ongeveer 28.000 vluchtelingen kregen in 2007 een verblijfsvergunning op grond van amnestie, maar zijn sindsdien in het ongewisse gebleven omdat ze niet voor al het benodigde papierwerk konden zorgen.

De minister was het er in juni mee eens dat zo’n 2.000 jongeren die staatloos zijn niet aan de eis hoeven te voldoen

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment