Meer positieve coronavirustests voor tweede dag, aangezien Delta het overneemt

Meer positieve coronavirustests voor tweede dag, aangezien Delta het overneemt

Voor de tweede dag op rij is het aantal positieve coronavirus-tests in Nederland fors gestegen tot 962 in de 24 uur tot vrijdagochtend, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

Donderdag werden 845 gevallen gemeld, het hoogste aantal in twee weken en 200 meer dan woensdag. Afgelopen vrijdag werden 648 nieuwe gevallen gemeld.

Door de stijgingen heeft het RIVM de afgelopen week gemiddeld 659 positieve testen per dag gekregen, nauwelijks veranderd ten opzichte van de 670 die een week geleden werden geregistreerd.

Daarnaast, de helft van de gevallen van coronavirus die momenteel in Nederland worden gerapporteerd, wordt nu toegeschreven aan de snel bewegende Delta-variant.

Twee weken geleden werd de Delta-variant gevonden in 17% van de door het RIVM bemonsterde positieve tests, meldt de NOS.

‘We moeten kijken hoe het aantal besmettingen zich ontwikkelt’, zegt RIVM-woordvoerder Harald Wychers.

‘Ons model gaat uit van ziekenhuisopnames waar de trend gunstig is. Bovendien zijn er enorm veel besmettingen geweest’, zei hij. ‘Voor de zomer ziet het er voorlopig rustig uit.’

Ziekenhuisopnames zijn weer gedaald en er liggen nu 248 mensen in het ziekenhuis, van wie 108 op een intensive care-afdeling.

Inmiddels zijn in Nederland ruim 16 miljoen doses vaccin toegediend.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment