Meer positieve coronavirus-tests; Clubcluster Enschede bereikt 165

Meer positieve coronavirus-tests; Clubcluster Enschede bereikt 165

Deze Enschedese club is een coronacluster.

Het aantal positieve coronatests dat bij het RIVM is gemeld, is zondag weer gestegen naar 1.239. Dat is 104 meer dan het totaal van zaterdag.

De stijgende trend van de afgelopen dagen brengt het gemiddelde dagelijkse aantal gevallen op 843, een stijging van 36% ten opzichte van de voorgaande week.

Er zijn van de ene op de andere dag geen sterfgevallen gemeld en naar schatting worden 225 mensen in het ziekenhuis behandeld voor coronavirus. Van hen liggen er 99 op de intensive care. Het is voor het eerst sinds september 2020 dat er minder dan 100 IC-bedden bezet zijn.

Nederland versoepelde de meeste van zijn coronavirusregels op 26 juni, waardoor het verplichte gebruik van maskers in alles behalve het openbaar vervoer en luchthavens werd beëindigd.

Clubs en concertzalen konden ook heropenen onder het ‘test for entry’-programma, waardoor sociale afstand kan worden geschrapt als iedereen op een bepaalde locatie een negatieve coronavirus-test heeft.

Een locatie waarvan nu bekend is dat het een coronaviruscluster is, is een nachtclub in Enschede waar inmiddels 165 van de ongeveer 600 gasten positief hebben getest.

De Aspen Valley-club is gesloten sinds de uitbraak, die tijdens het eerste weekend van de test voor toegang werd geactiveerd.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment