Meer Oekraïners arriveren in Nederland terwijl Nederlanders zich voorbereiden

Meer Oekraïners arriveren in Nederland terwijl Nederlanders zich voorbereiden

Volgens cijfers van het ministerie van Justitie had het aantal Oekraïense vluchtelingen in Nederland zondag de 6.200 bereikt. geciteerd in de Telegraaf.

En de regionale veiligheidsraad Hubert Bruls vertelde televisieprogramma Buitenhof dat er mogelijk ‘drastische maatregelen’ moeten worden genomen als mensen in het huidige tempo blijven aankomen.

‘Als we in dit tempo elke dag voor mensen moeten zorgen, dan wordt dat een hele grote uitdaging’, zegt Bruls. Het gaat om grootschalige huisvesting zoals tenten en feesttenten, zegt Bruls, die ook burgemeester is van Nijmegen.

Als er meer dan 100.000 Oekraïners naar Nederland komen, kan het zelfs een kwestie zijn van het in beslag nemen van geschikte eigendommen of locaties om huisvesting te bieden, vertelde hij aan het programma.

De 25 regionale veiligheidsraden zijn al gevraagd om geschikte locaties identificeren voor Oekraïners die de gevechten ontvluchten, met een aanvankelijk doel van 2.000 plaatsen per regio.

Oekraïners kunnen vrij reizen binnen Nederland en hoeven zich niet te melden bij opvangcentrum voor vluchtelingen Ter Apel, hoewel een aantal dat wel heeft gedaan.

De EU-ministers zijn ook overeengekomen om de huidige 90 dagen visumvrij reizen binnen het blok te verlengen tot een jaar. Tijdens hun verblijf in Nederland of andere EU-landen kunnen Oekraïense staatsburgers werken en kunnen hun kinderen naar school.

Verschillende organisaties in Nederland matchen Oekraïense staatsburgers al met Nederlandse gezinnen en thonderden gezinnen hebben zich aangemeld mensen op te nemen.

Trauma

Bruls zei verheugd te zijn dat zoveel particulieren zich hebben aangemeld om te helpen. ‘Maar als je mensen opneemt, moet je je ervan bewust zijn dat het meer dan dagen en weken zal duren’, zei hij. ‘En dat ze misschien getraumatiseerd zijn.’

Op dit moment werken verschillende ministeries aan een handleiding om lokale autoriteiten en particuliere instanties te helpen het hoofd te bieden aan het aantal vluchtelingen en onderzoeken ook of ze enige vorm van financiële steun kunnen bieden.

De ministers hebben de lokale raden ook gevraagd om de sociale uitkeringen voor huishoudens met een laag inkomen die Oekraïense vluchtelingen opvangen, niet te verlagen, waar ze volgens de wet recht op zouden hebben. Huidige wetgeving.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment