Meer mensen vragen hypotheken aan naarmate de rentestijging doorzet

Meer mensen vragen hypotheken aan naarmate de rentestijging doorzet

Door de stijgende rentetarieven is het aantal hypotheekaanvragen in het eerste kwartaal van dit jaar fors gestegen, maar de meeste zijn voor mensen die hun eigendom oversluiten.

In de eerste drie maanden van het jaar verwerkten banken ruim 191.000 hypotheekaanvragen, een stijging van 37% ten opzichte van dezelfde periode in 2021, blijkt uit cijfers van hypotheek datanetwerk HDN.

Van de aanvragen waren er bijna 72.000 om een ​​huis te kopen, ondanks het gebrek aan geschikte woningen. Het aantal mensen dat oversluit, hetzij om in hun huis te investeren of om te profiteren van lagere tarieven, steeg jaar op jaar met meer dan 75%.

Ongeveer 10% van de verzoeken werd gedaan door mensen die wilden betalen voor energiebesparende maatregelen in hun huis, aldus HDN.

Volgens hypotheekvergelijker Geld.nl is de rente sinds januari met één procentpunt gestegen.

Dat betekent dat voor een traditionele hypotheek met NHG-garantie en een rentevaste periode van 20 jaar 2,53% rente verschuldigd is, tegen 1,44% in januari, zegt woordvoerster Amanda Bulthuis.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment