Meer mensen vinden weg naar voedselbanken, stijging dit jaar is 15%

Meer mensen vinden weg naar voedselbanken, stijging dit jaar is 15%

Het aantal mensen dat boodschappen afhaalt bij de Nederlandse voedselbanken is sinds begin dit jaar met 15% gestegen, het equivalent van 6000 huishoudens.

Leo Wijnbelt van de voedselbank overkoepelende groep Voedselbanken Nederland vertelde de Nederlands Dagblad dat de stijging aanzienlijk is, maar sterk verschilt van voedselbank tot voedselbank. ‘Sommigen zien geen stijging, anderen een veel grotere’, zegt Wijnbelt.

Mensen met een gemiddeld inkomen, die geen spaargeld hebben en een hogere energierekening hebben, behoren tot de nieuwe aanvragers, zei hij.

Ook vluchtelingen uit Oekraïne doen een beroep op de voedselbank, zegt plaatsvervangend voorzitter Tom Hillemans tegen de NOS-radio.

Voedselbanken Nederland vertegenwoordigt 171 voedselbanken verspreid over het land en helpt jaarlijks ruim 160.000 mensen. In 2019, vóór het coronavirus, steeg het aantal klanten van de voedselbank met 8%.

Om voor hulp in aanmerking te komen kijkt de organisatie naar inkomsten en uitgaven. Een alleenstaande met minder dan € 250 per maand aan eten en kleding mag van hun diensten gebruik maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment