Meer mensen behandeld voor vuurwerkverwondingen met nieuwjaar omdat verbod op grote schaal wordt genegeerd

Meer mensen behandeld voor vuurwerkverwondingen met nieuwjaar omdat verbod op grote schaal wordt genegeerd

Ondanks het landelijke verbod op het meeste vuurwerk, zijn volgens VeiligheidNL 773 mensen behandeld voor vuurwerkgerelateerde verwondingen tijdens de nieuwjaarsfeesten.

Dit is het dubbele van het totaal in 2020, toen er ook een verbod was op alles behalve de lichtste variëteit, aldus VeiligheidNL.

Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat 256 mensen werden behandeld op een afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis en 517 in huisartsenklinieken. Het totaal is nog steeds 40% lager dan in 2019, voordat de pandemie van het coronavirus toesloeg.

Er was met name een toename van het aantal jongeren onder de 12 jaar dat gewond raakte door vuurwerk – van 120 in 2020 naar 190. Bijna de helft van hen had zelf vuurwerk afgestoken en bijna de helft raakte gewond door vuurwerk in de F1, of de minst krachtige categorie, die niet verboden waren.

Brandwonden waren het meest voorkomende letsel, gevolgd door oogletsel. Verschillende mensen moesten hun handen of vingers laten amputeren.

Veiligheid

VeiligheidNL-directeur Martijntje Bakker zegt dat een vuurwerkverbod niet voldoende is om het aantal slachtoffers terug te dringen. ‘Welke soorten vuurwerk ook zijn toegestaan, leeftijdsgrenzen en veiligheidsmaatregelen zijn natuurlijk niet voor iedereen duidelijk’, zegt ze. ‘Aandacht voor goede informatie blijft essentieel.’

Politieke partijen GroenLinks en de dierenvriend PvdD zijn van plan om een ​​parlementaire stemming af te dwingen over het al dan niet permanent maken van het verbod.

Volgens een poll van de kijkers van televisieprogramma EenVandaag is er slechts een meerderheid tegen een verbod onder aanhangers van extreemrechts Forum voor Democratie en landbouwprofessor BBB.

Zelfs onder aanhangers van de extreemrechtse PVV van Geert Wilder is 46% voor het verbieden van vuurwerk en slechts 47% zegt dat een algeheel verbod een slechte zaak zou zijn.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment