Meer landen toegevoegd aan gele lijst nu CoronaCheck-app EU-breed gaat

Meer landen toegevoegd aan gele lijst nu CoronaCheck-app EU-breed gaat

Lindosstrand op Rhodos.

Meer reisadviezen voor de EU werden woensdag herzien door de regering, een dag voor de introductie van het Europese digitale certificaat dat het reizen tussen lidstaten zou moeten vergemakkelijken.

Denemarken, Letland en Zweden, evenals Athene en Brussel zijn nu allemaal geclassificeerd als gele zones, wat betekent dat mensen uit Nederland niet in quarantaine hoeven te gaan of een negatief testcertificaat hoeven te tonen bij hun terugkeer.

De regering dringt er echter bij iedereen die terugkeert uit het buitenland op aan om bij terugkomst een vrijwillige coronavirus-test te doen, na een toename van infecties die vermoedelijk zijn opgepikt in Spanje en Portugal.

Het vasteland van Spanje blijft een oranje zone, wat betekent dat alle, behalve essentiële reizen, moeten worden vermeden. Ook Groot-Brittannië is barnsteen.

Het Europese digitale certificaat, waarmee mensen aan ambtenaren kunnen laten zien dat ze ofwel volledig zijn ingeënt, onlangs zijn hersteld van het coronavirus of een negatief testresultaat hebben, wordt donderdag van kracht.

De CoronaCheck-app gebruikt een QR-code om ambtenaren en luchtvaartpersoneel te laten zien dat de persoon toestemming heeft om tussen lidstaten te reizen.

Dit betekent dat duizenden mensen in Nederland, die nog maar één vaccindosis hebben gehad, nu proberen afspraken te maken voor de door de overheid beloofde gratis coronavirustest om ervoor te zorgen dat ze weg kunnen komen.

De druk heeft geleid tot problemen op de telefoonlijnen en een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid heeft er bij mensen op aangedrongen niet te proberen nu te boeken als ze een pauze plannen in augustus.

Tests kunnen tot twee weken voor vertrek geboekt worden via testenvoorjereis.nl. De gratis tests gelden alleen voor vakanties binnen de EU.

Download de CoronaCheck-app (in het Engels) hier.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment