Meer hevige regen onderweg na overstromingen in Limburg op huizen en wegen

Meer hevige regen onderweg na overstromingen in Limburg op huizen en wegen

Foto: Marcel van Hoorn/ANP

Zuid-Limburg zet zich schrap voor een tweede dag van zware regenval nadat dinsdag enkele wegen en steden werden getroffen door overstromingen.

De regionale veiligheidsraad waarschuwde dat de Maas en zijrivieren het risico liepen over te lopen na de stortbuien van de afgelopen 24 uur zowel in de provincie als stroomopwaarts in de Ardennen.

De regio blijft tot donderdagavond op oranje alert, aangezien in sommige gebieden in de komende 36 uur tot 150 mm regen kan vallen – bijna het dubbele van het maandgemiddelde voor juli. online weerbureau Weerplaza gewaarschuwd.

Chauffeurs werden aangespoord om niet-essentiële ritten te vermijden vanwege het risico op losse afvoerafdekkingen en overstroomde wegen, terwijl eigenaren van pleziervaartuigen werden gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen op de Maas.

De snelweg A79 door Heerlen blijft woensdag afgesloten nadat delen van de weg woensdag onder water stonden.

Vakantiegangers krijgen het advies om uit de buurt te blijven van rivieren en beken die op de Maas zijn aangesloten vanwege het risico dat ze buiten hun oevers treden.

Bewoners en gasten van de Oliemeulen molen, nu moest een bed and breakfast, aan de Camerbeuk-stroom, worden gered door brandweerlieden, omdat het gebouw tot op heuphoogte onder water stond.

‘De beek is intact, maar ernaast is een complete rivier ontstaan’, zegt een buurman tegen 1Limburg. ‘De molen stond 1,5 meter onder water. Het bejaarde echtpaar dat daar woonde, moest door de brandweer naar buiten worden gebracht.’

Ook in het dorp Schin op Geul kwamen huizen onder water te staan, waar in drie uur tijd 85 mm regen viel. Meteo Limburg zei dat geen van zijn voorspellingscomputers de hoeveelheid regen op woensdag voorspelde.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment